ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (πρώην Σ.Ε.Κ ΧΑΝΙΩΝ)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΜΕΩΝ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Administrator

17 Αυγούστου 2020

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Home Αφιερώματα

Τομέας Γεωπονίας – Σεμινάριο πάνω στην Οικολογική Καλλιέργεια

Τομέας Γεωπονίας – Σεμινάριο πάνω στην Οικολογική Καλλιέργεια

Οι Δ/νσεις Δ/θμιας και Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων, μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Τομέας Γεωπονίας του Ε.Κ Χανίων, το ΚΠΕ Βάμου και το ΕΠΑΛ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένας κήπος στο σχολείο μου», συνδιοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:
«ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ σε Μικρούς Λαχανόκηπους».
  •  Το σεμινάριο απευθυνόταν στους Εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο και σε Εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις σχολικές δραστηριότητες, με σκοπό να καλύψει ανάγκες ενημέρωσης για τη βιοκαλλιέργεια προσφέροντας βασικές γνώσεις σε θέματα εγκατάστασης, λίπανσης, φυτοπροστασίας του λαχανόκηπου και παρασκευής Compost. Διάρκεσε 7 ώρες συνολικά και διεξήχθη στις 20 και  27 Φεβρουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Πολλαπλών Χρήσεων και στο Εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑΛ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ).
  • Την δημιουργία του μπουφέ ανέλαβαν μαθητές της ειδικότητας Υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό του ΕΠΑΛ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, υπο την εποπτεία της καθηγήτριας Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΕΠΑΛ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, κας  Χαριστάκη Κατερίνας.
  •  Τη τεχνική υποστήριξε ανέλαβαν ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πληροφορικής κος Μενιουδάκης Μιχάλης  και ο μαθητής του Τομέα της Γ’ Η/Υ και Δικτύων, Βουτσινάς Φανούριος.
  • Τον στολισμό της αίθουσας τον ανέλαβαν φυσικά οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, ειδικότητας Φυτικής Παραγωγής. Την εποπτεία αυτών , είχαν οι καθηγητές του ΕΠΑ.Λ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  – Αγγέλης Στέλιος, ειδικότητας Τεχνολόγου Γεωπονίας  και  – Σαρχάνη Ευθαλία, Υπεύθυνη Τομέα Γεωπονίας του ΕΚ Χανίων.
Δείτε :
  • τη σχετική αφίσα εδώ
  • το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ
  • το σχετικό – με την εκδήλωση του Τομέα Γεωπονίας-  έγγραφο της ΔΔΕ εδώ
  • το αφιέρωμα στα Χανιώτικα Νέαεδώ :
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από
– τη προσέλευση και τις εγγραφές του κοινού στο χώρο της Αίθουσας Πολλαπλών Εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
– τους χαιρετισμούς :
  > της Δντριας του ΕΠΑ.Λ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ κας Αθανασοπούλου Θεοδώρας
  > του Δντη Β’ Εκπης κου Ζερβάκη Στυλιανού
  > του Δντη Ε.Κ Χανίων κου Καπούλα Πέτρου
 > της Αναπληρώτριας Υπεύθυνης ΚΠΕ Βάμου, κας Παπαδογιαννάκη Κωνστ/νας
– τη παρουσίαση με θέμα “Στατιστικά στοιχεία Προγραμμάτων Περιβαντολογικής Εκπ/σης στην Π.Ε. Χανίων από  την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων, κα Καβαζίδου Ελένη
– τη παρουσίαση με θέμα “Τοπικό Δίκτυο Περιβαντολογικής Εκπ/σης  –  Ενας κήπος στο σχολείο μου” από  την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων, κα Μαρματάκη Αρετή.
– τη παρουσίαση με θέμα “Εισαγωγή στην Οικολογική Καλλιέργεια”, από την Υπεύθυνη του Τομέα Γεωπονίας,  κα Σαρχάνη Ευθαλία
– τη παρουσίαση με θέμα ” Γενικές Κατευθύνσεις για την εγκατάσταση του Λαχανόκηπου, Ενίσχυση γονιμότητας εδάφους – Λίπανση”,  από το Γεωπόνο – Περιβαλλοντολόγο, κο Βλοντάκη Γιώργο
– τη παρουσίαση με θέμα ” Πάρκο Χλωρίδας, Πανίδας και Διατήρησης Τοπικών Ποικιλιών Πολυτεχνείου Κρήτης – Ανταλλαγή Σπόρων” από  τη κα Μανωλικάκη Ιωάννα και τη κα Costanza Dalsin – D’ agata.
  • Κατά το Βιωματικό Εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε, στη συνέχεια του σεμιναρίου, στο χώρο του Εργαστηρίου Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑΛ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, που ανήκει στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ε.Κ), οι συμμετέχοντες  αρχικά παρακολούθησαν και μετά έφτιαξαν παρασκευάσματα κυττάρων από κρεμμύδι καθώς και Στοματίων Φύλλου με την βοήθεια της καθηγήτριας του ΕΠΑΛ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Ευθαλίας Σαρχάνη Γεωπόνου και  Υπεύθυνη Τομέα Γεωπονίας, με σκοπό να κατανοήσουν την ανατομία των φυτών. Επίσης ενημερώθηκαν για την Μορφολογία των φυτών, τα Σπορεία και την πορεία ανάπτυξης των φυτών σε αυτοσχέδια θερμοκήπια που έχουν δημιουργήσει οι  μαθητές του Τομέα Γεωπονίας/ Φυτικής Παραγωγής, από τον  Αγγέλη Στέλιο Τεχνολόγος Γεωπονίας, Καθηγητής ΕΠΑΛ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
  • Παρακολούθησαν παρουσίαση. από τις εργαστηριακές  δραστηριότητες των μαθητών  του Τομέα Γεωπονίας (Φυτικής Παραγωγής),  στο Εργαστήριο καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΠΑΛ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
  • Τέλος απαντήθηκαν οι ερωτήσεις και προβληματισμοί που διατυπώθηκαν και μοιράστηκαν σε ολους τους συμμετέχοντες ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους μαθητές τους
Δείτε το σχετικό υλικό εδώ