ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (πρώην Σ.Ε.Κ ΧΑΝΙΩΝ)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΜΕΩΝ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Administrator

21 Αυγούστου 2020

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Home Επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη στην αιμοδοσία και στην Affidea Ευρωιατρική απο το τμήμα των Βοηθών Ιατρικών και Βιοιατρικών εργαστηρίων

Διδακτική επίσκεψη στην αιμοδοσία και στην Affidea Ευρωιατρική απο το τμήμα των Βοηθών Ιατρικών και Βιοιατρικών εργαστηρίων

Οι διδακτικές επισκέψεις παρέχουν την ευκαιρία στους μαθητές να δουν σε φυσικούς χώρους εργασίας όλα αυτά που διδάσκονται εντός μιας σχολικής αίθουσας. Τους βοηθούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν από κοντά το αντικείμενο με το οποίο έχουν επιλέξει και επιθυμούν να ασχοληθούν στον επαγγελματικό τους στίβο. Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, οι μαθητές της Γ΄ τάξης της ειδικότητας Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων του ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Affidea Ευρωιατρική στην οδό Ι. Χατζηδάκη 5 στην Πλ. Δικαστηρίων.
Οι μαθητές αρχικά περιηγηθήκαν στο χώρο του εργαστηρίου, παρατήρησαν τον τρόπο οργάνωσης ενός μικροβιολογικού εργαστηρίου μέσα από την εισήγηση του Βιοπαθολόγου – Μικροβιολόγου κ. Στέφανου Κάββαλου. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στα υπερσύχρονα μηχανήματα τα οποία κατέχει το εργαστήριο. Ακολούθησε συζήτηση μαζί με τον Μικροβιολόγο για την λειτουργία τους. Προς έκπληξη τους και με την καθοδήγη του κ. Κάββαλου προχώρησαν στην εκτέλεση εξετάσεων. Ενώ η επίσκεψη τελείωσε με συζήτηση για την δεοντολογία του επαγγέλματος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Στέφανο Κάββαλο και την Affidea Ευρωιατρική για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου να επισκεφτούν το υπερσύχρονο αυτό μικροβιολογικό Εργαστήριο. Κυρίως για τις επιστημονικές και επαγγελματικές εμπειρίες που οι μαθητές μας αποκόμισαν από την εισήγηση του. Οι γνώσεις που οι μαθητές μας έλαβαν από αυτή την επίσκεψη είναι πολύτιμες!

Η εκδρομή οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς του τμήματος βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων κ Αικατερίνη Καλλιοντζή και κ Αικατερίνη Γυπάκη, Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων.

Δείτε παρακάτω  φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στην Αιμοδοσία