ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (πρώην Σ.Ε.Κ ΧΑΝΙΩΝ)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΜΕΩΝ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Administrator

21 Αυγούστου 2020

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Home Επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη του τμήματος Βοηθού Φαρμακείου σε Ιδιωτικό Φαρμακείο

Διδακτική επίσκεψη του τμήματος Βοηθού Φαρμακείου σε Ιδιωτικό Φαρμακείο

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, οι μαθητές της Γ΄ τάξης της ειδικότητας βοηθών φαρμακείου του ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια της ειδικότητας τους, στο Φαρμακείο της κ. Μάρως Βεργανελάκης στην οδό Εισοδίων 4 και Καραολή Δημητρίου.

Ο χώρος της υγείας αποτελεί ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό. Οι υπηρεσίες όπου ένα Φαρμακείο παρέχει, έχουν σαν στόχο να συνδράμουν στην παροχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.  Η ιατροφαρμακευτική αντίληψη όπου θεμελιώθηκε στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του Ιπποκράτη εξελίχθηκε και αυτή στο πέρασμα των αιώνων.

Στόχος της διδακτικής επίσκεψης αποτέλεσε :

  • να γίνει αντιληπτός ο ρόλος του Φαρμακείου στην σύγχρονη κοινωνία,
  • να ενημερωθούν οι μαθητές από ένα επαγγελματία Φαρμακοποιό για την φροντίδα που ζητά και παρέχεται από ένα Φαρμακείο. Το ρόλο του Φαρμακοποιού και του βοηθού Φαρμακείου ως σύμβουλο
    υγείας.
  • Να γνωρίσουν το εργαστηριακό τμήμα του φαρμακείου και να συζητήσουν πώς εκτελείται μια ηλεκτρονική συνταγή.
  • Να παρασκευάσουν ένα γαληνικό σκεύασμα.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Μάρω Βεργανελάκη για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές να επισκεφτούν ένα υπερσύχρονο Φαρμακείο.  Αλλά κυρίως, για επιστημονικές και επαγγελματικές εμπειρίες που οι μαθητές μας αποκόμισαν από την εισήγηση της. Οι αναμνήσεις που οι μαθητές μας έλαβαν από αυτή την εκδρομή είναιπολύτιμες!!!

Κατερίνα Καλλιοντζή – Κατερίνα Γυπάκη
Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων

Δείτε φωτογραφκό υλικό από την επίσκεψη, εδώ.