ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (πρώην Σ.Ε.Κ ΧΑΝΙΩΝ)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΜΕΩΝ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Administrator

22 Αυγούστου 2020

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Home Δραστηριότητες

Συντήρηση Υδρόψυκτου Η/Υ από τη Β’ Η/Υ & Δικτύων

Συντήρηση Υδρόψυκτου Η/Υ από τη Β’ Η/Υ & Δικτύων

 Οι μαθητές της Β΄ταξης Η/Υ & Δικτύων, στα πλαίσια των Εργαστήριων του Μαθήματος Εγκατάσταση Διαχείριση και Συντήρηση Η/Υ Συστημάτων και με τη βοήθεια των καθηγητών τους,  προχώρησαν σε συντήρηση του Υδρόψυκτου Η/Υ που βρίσκεται μέσα στο Εργαστήριο Πληροφορικής ΙΙ.
– Κατά το πρώτο στάδιο, (αποσυναρμολόγηση) , αφαίρεσαν – αφού πρώτα το αξιολόγησαν – το παλιό υλικό ( Μητρική πλακέτα, επεξεργαστή, μνήμη, μνήμες, κάρτα γραφικών) από τη ξύλινη κατασκευή, και αποσύνδεσαν τα τροφοδοτικά, τις επεκτάσεις τροφοδοσίας συσκευών, την αντλία, τα waterblocks, το ψυγείο τη δεξαμενή απιονισμένου νερού, τους λαστιχένιους σωλήνες σύνδεσης και τροφοδοσίας) Στη συνέχεια τα καθάρισαν (τη δεξαμενή, τους σωλήνες, τη ξύλινη βάση του Υδρόψυκτου Η/Υ ) και τα επανατοποθέτησαν τη βάση, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.
– Κατά το δεύτερο στάδιο, οι μαθητές αφού αξιολόγησαν το ηλεκτρονικό υλικό, προχώρησαν σε αντικατάστασή του, με συμβατά εξαρτήματα Υπολογιστών που υπάρχουν μέσα στο Εργαστήριο. Αφού έκαναν τις απαραίτητες δοκιμές, κατέληξαν σε ένα συγκεκριμένο συνδυασμό υλικών Η/Υ, το οποίο και δοκίμασαν με επιτυχία στο στάδιο του υπερχρονισμού. . Αυτό πραγματοποιήθηκε μετά από κατάλληλες ρυθμίσεις στο BIOS της μητρικής, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.
Παρατηρώντας τη θερμοκρασία  του επεξεργαστή – τόσο στο αερόψυκτο σύστημα όσο και στο υδρόψυκτο σύστημα  – δεν βλέπει κανείς ιδιαίτερες διαφορές. Ο υπερχρονισμός – με τη χρήση της υδρόψυξης- έφτασε στη μέγιστη δυνατή  τιμή   – από 2,4 Ghz σε 3,67 Ghz – , χωρίς να υπάρχει ουσιαστική μεταβολή στη θερμοκρασία του επεξεργαστή.
Οι δοκιμές συνεχίστηκαν και την επόμενη σχολική χρονιά από τους ίδιους μαθητές, χωρίς αυτή τη φορά να γίνουν αντικαταστάσεις υλικών, και το αποτέλεσμα φαίνεται στο παρακάτω σύνδεσμο με τις φωτογραφίες.
Η τελική συχνότητα, έφτασε τα 4,01 Ghz….Και αυτό το πέτυχαν με επεμβάσεις πάνω στο FSB της M/B και στη τάση Vcore του επεξεργαστή, παρακολουθώντας ταυτόγχρονα τις μεταβολές στη θερμοκρασία